Zaterdag 4 februari hadden de judoka’s van Judoclub Landsmeer een drukke avond er stonden namelijk 4 partijen op het programma. Met de koploper en de directe concurrent op het programma wisten we dat het een zware en spannende avond zou worden.

De eerste partij was meteen tegen de directe concurrent voor het podium Hikiwake. Als deze partij en de inhaal partij later op de avond zouden worden gewonnen stoomde het team van Landsmeer op naar het podium. Helaas liep dit scenario anders, in de begin van de wedstrijd ging het gelijk op met de winst van Martijn (-55kg) en Sem (-66kg) maar ondanks goed judo verloren Younes (-60kg) en Mike (-73kg).  Remy die een categorie door was geschoven won wel tot 81 kg zijn partij. Nu was het aan Rob ook een categorie door geschoven of Twan om de winst uit de wedstrijd te slepen. Helaas waren voor deze laatste twee de tegenstanders te sterk en verloor het team nipt met 6-8.

Tegen de koploper lieten de judoka’s zien dat er niet zomaar word gewonnen van de judoka’s van Landsmeer. In deze partij bleek dat het gemis in twee gewichten (-66kg) & (-90kg) net te veel. Martijn pakte zoals zo vaak de eerste punten van de wedstrijd binnen door zijn tegenstander met ippon te verschalken. Younes volgde het goede voorbeeld door ook zijn partij binnen te slepen. Helaas kwam Cees Veen terug in de wedstrijd door het verlies tot 66 en tot 73 kg. Ondanks het goede judo van Etienne (-73 kg) verloor hij zijn partij door 3 straffen en dus hanso kumake. Door deze verlies partijen lag de druk weer vol bij Rob en Twan. Rob ging goed om met de druk en won zijn partij met ippon. De altijd rustige Twan deed goed zijn best maar lukte het niet de wedstrijd binnen te slepen.

Het hoogtepunt van de avond was de partij tegen Hensbroek waarbij geen enkele judoka een steek liet vallen en waarbij bijna iedereen met een ippon wist te winnen! De ippon van Mike was toch wel het hoogtepunt van de partij met een snelle actie wist hij zijn tegenstander vol op de rug te gooien.

Als afsluiting stond Hikiwake weer op het programma. En uiteraard was het team gebrand op revanche na de nederlaag eerder op de avond. Martijn en Sem wonnen wederom hun wedstrijden. Voor Martijn was dit de 4e winst van de avond en liet daarbij zijn goede vorm zien. Helaas lukte het de rest van de judoka’s niet om zich te revancheren tegen Hikiwake. En daarom verloor het team toch wel ruim met 10-4 van Hikiwake.

Vanwege de 3 verloren partijen en winst van de directe concurrent is het podium dit seizoen niet meer haalbaar. Wel gaan de judoka’s op 26 maart de 4e plaats proberen veilig te stellen bij de slotronde in Beverwijk.