Zaterdag 21 Januari stond het senioren team van Judoclub in Hensbroek weer op de mat voor de 3e ronde van de Westfriese Judocompetitie (WFJC). Ondanks de afwezigheid van een deel van de basis team hadden we een sterke bezetting waarbij alleen tot 90 kg niet bezet was.

De avond begon meteen goed met een overwinning tegen het team van Sportschool Nijhoff (8-6). Sem (-66kg) en Twan (+90kg) werden in hun wedstrijd verrast door hun tegenstander en verloren hun partij. De overwinning werd echter binnen gesleept door de ippons van Martijn (-55kg), Younes (-60kg), Mike (-73kg) en Rob (-81kg).

In de tweede partij bleek Toradoshi met 10-4 te sterk. Na de snelle winst van Martijn in het lichtgewicht en het snelle verlies van Younes en Sem betekende het dat de rest van het team moest winnen om nog kans te maken op de winst. Remy gaf het goede voorbeeld door na een zware strijd de winst (yuko) binnen te slepen. Ook Rob leek lange tijd op de goede weg met een mooie wazari tegen zijn sterke tegenstander. Echter gaf hij de winst weg door 4 straffen te verzamelen gedurende de wedstrijd wat verlies betekende (Hansumake). Ook Twan had moeite mijn zijn zeer ervaren tegenstander en kon zijn partij niet winnen.

Tot slot demonstreerden de judoka’s in hun laatste wedstrijd hun kwaliteiten door ruim te winnen van het thuis speelde Hensbroek. Martijn en Sem hadden deze ronden geen tegenstander wat automatisch winst betekende. Younes, Remy en Twan wonnen hun partij eenvoudig door beide 2x een wazari te scoren.  Als enige van het team wist Rob zijn partij niet te winnen ondanks zijn wazari in het begin van de partij liet hij zich verrassen en werd verslagen met een houdgreep.

Met deze twee overwinningen staat Judoclub Landsmeer momenteel op de 4e plaats in de poule. Met nog 2 rondes te gaan doen de judoka’s nog vol mee om de strijd om een podium plek dit seizoen.