Op 24 maart vond de slotronde van de Westfriese Competitie plaats voor onze judomeiden en -jongens, in sporthal de Walvis in Beverwijk. Voor de start ging het team Van Heest/Landsmeer nog aan kop met een nipte voorsprong op Kenamju.

Ruben (-24), Thijs (-27) en Boris (-30) knokten als leeuwen maar dat deden die Haarlemmers helaas ook: 0-3 achter. Mats (-34) ging grimmig de mat op, vastbesloten het team te redden en deed dat ook, met een perfecte veeg: ippon! 1-3 dus. Sophie (- 38) aan de bak. Maar ze had een sterke tegenstander. Beide judoka’s zetten in, beide verdedigden en draaiden naar hun buik. En daar kwam de score, een vlammende beenworp, ippon, 2-3. Midas (42) maakte als enige een wazari, 3-3, gelijk! Wessel (-46) probeerde lage schouderworpen tot hij een ons woog, maar helaas. 3-4.

Inmiddels waren alle niet dienstdoende scheidsrechters en alle andere teams en hun coaches die rust hadden ook komen kijken, want dit was de wedstrijd van de dag: nummer één en nummer twee van de hoofdklasse tegen elkaar en het ging nu gelijk op! Senne (-50) aan de beurt. Wazari's over en weer, 4-4 en weer gelijk. Wiebe (-55) voor de laatste en nu dus beslissende partij. Ook Wiebe ging er vol in maar kon helaas niet op tegen de meer geroutineerde en sterke Duco van Kenamju, 4-5. Verloren dus en dat is jammer maar de Haarlemmers waren gewoon net wat sterker vandaag. Iedereen had alles gegeven. De potten hierna tegen Judo Academie en Judo Yushi werden nog gewonnen (7-2 en 6-3). Eindstand: jeugdteam Van Heest/Landsmeer 2de in de Hoofdklasse Westfriese, supergoed gedaan. 

(met dank aan Jelle de Boer)