Op zondag 17 maart hebben drie judoka's van Judoclub Landsmeer een prima prestatie geleverd tijdens de districtskampioenschappen -15 jaar in sporthal de Walvis in Beverwijk.

Deze, en andere wedstrijdjudoka's van JCL, trainen bij TopJudo. Stichting TopJudo Amsterdam helpt talentvolle judoka’s uit de regio Amsterdam om zich te ontwikkelen. Door het aanbieden van gemeenschappelijke trainingsfaciliteiten, kennis en bestuurlijke ervaring wordt een klimaat gecreëerd waarin Amsterdamse judotalenten het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. TopJudo Amsterdam is een initiatief van de Amsterdamse judoclubs. Judoka’s die gebruik maken van de faciliteiten van TopJudo Amsterdam blijven gewoon lid van hun eigen judoclub.

De districtskampioenschappen gelden als voorronde voor de Nederlandse Kampioenschappen. De poules met soms meer dan 20 judoka’s zorgden voor een ware veldslag en prachtige wedstrijden met soms onverwachte resultaten. Stuk voor stuk streden alle judoka’s voor wat ze waard waren. Van TopJudo hebben maar liefst negen judoka’s zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen. Van JCL zag Wessel de Graaf zijn inspanning beloond met de 1e plaats en mag hij zich Noord- Hollands kampioen noemen. Midas van Huijstee en Arseny Eskander leverden een mooie prestatie door zich naar de 3e plaats te knokken.

Op naar het NK op zaterdag 6 april in Leek!