Twee judoka’s van judoclub Landsmeer hebben afgelopen weekend in Beverwijk prima gepresteerd. Boris Berkhout heeft na maandenlange intensieve training op overtuigende wijze de felbegeerde zwarte band (1e dan) behaald.

Met zijn partner Sem Japenga hield hij het hoofd koel en begon met een prima Kata demonstratie. Daarna volgde een prima programma zowel staande als ook op de grond. Met mooie technieken wist hij de examencommissie volledig te overtuigen.

Judoclub Landsmeer is dus wederom een zwarte band rijker. Ook Mike van Heest was succesvol en behaalde de 2e dan. Mike liet met zijn partner Jelle Walsma een uitstekend overname kata zien.

Deze lastige worpenserie met alleen maar overname technieken werd door Mike overtuigend uitgevoerd. Voor dit seizoen verwachten bij judoclub Landsmeer nog meer kandidaten af te leveren voor de zwarte band of hogere dan.

De judoleraren Willem van Heest, Martijn de Boer, Peter Vleerbos  en adviseur Gert Bleijerveld brengen steeds meer judoka’s naar een hoger niveau. Vooral de aanwas van jeugdige judoka’s samen met een steeds grotere groei van senioren is een momenteel een ideale mix.

Geschreven door,

W.F. Van Heest Judoleraar landsmeer