Landsmeerder Job Conrnelissen gaat vanaf 29 november voor 65 plusser een cursus Aikido geven. Hij heeft 3e dan aikido en is gecertificeerd aikidoleraar. Vorig jaar nam hij het initiatief daartoe en deed ervaring op met een klein groepje 65-plussers. Zij durfden de uitdaging aan om aan Aikido 65+ te beginnen!

Het cursusprogramma omvat acht bijeenkomsten van anderhalf uur voor 8 tot 15 deelnemers per groep. De lessen zijn 29 november (een gratis proefles), 6, 13, 20 december en 10, 17, 24, 31 januari van 10.30 tot 12 uur. De kosten zijn 4 euro per bijeenkomst. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Dienstencentrum Landsmeer).

Aikido 65+ is specifiek gericht op het versterken en behouden van fysieke, mentale en sociale vaardigheden. Het verbetert de veerkracht en werkt positief balansherstel zowel op geestelijk als lichamelijk niveau.

Bron: regiokrant Het Kompas