Bij Judoclub Landsmeer heeft iedereen de mogelijkheid om op zijn of haar manier geheel vrijwillig deel te nemen aan judowedstrijden. Voor de jeugd zijn er diverse mogelijkheden voor wedstrijden binnen en buiten onze vereniging. De wedstrijden waar judoka's individueel aan deel kunnen nemen zijn hierna  toegelicht.

Clubkampioenschappen

Zoals de naam al doet vermoeden zijn clubkampioenschappen wedstrijden die bij onze eigen club in Landsmeer worden gehouden. Clubkampioenschappen zijn alleen bedoeld voor judoka's van onze eigen vereniging en worden 1x per jaar gehouden, veelal in de maand november of december.

Minirots Toernooi

De Minirots competitie is een oefencompetitie voor alle judoka’s die kennis willen maken met wedstrijden en nog geen tot heel weinig wedstrijdervaring hebben. De competitie is bedoeld voor judoka's van Judoclub Landsmeer en van Judoschool van Heest. Judoschool van Heest is de judovereniging waar de broer van onze judoleraar Willem van Heest les geeft. Tijdens de mini-Rotscompetitie strijden judoka’s om de felbegeerde mini-Rots. Deze trofee is een eerbetoon aan Cees Slewe (alias De Rots), de oudste, actieve wedstrijdjudoka in Amsterdam en omstreken. Het doel van de competitie is het wedstrijdjudo binnen de clubs te stimuleren in een vriendelijke en ontspannen atmosfeer en vindt ca. 3 tot 4 keer per jaar plaats in de dojo (judozaal) van onze eigen vereniging in Landsmeer.

Inschrijven voor het Minirots Toernooi kan via de link www.judoclublandsmeer.nl/Minirots-inschrijven (u wordt doorgelinkt naar de website van Judoschool van Heest).

Ontwikkelingstoernooien

Deze wedstrijden worden buiten onze judoclub gehouden bij andere judoverenigingen in de buurt. Ook deze wedstrijden zijn bedoeld voor alle judoka’s die kennis willen maken met wedstrijden en nog geen tot heel weinig wedstrijdervaring hebben.

JBN-toernooien

Wedstrijden zoals Districtskampioenschappen, Open Helderse en Open Alkmaarse zijn wedstrijden buiten onze vereniging, die door de  Judo Bond Nederland (JBN) worden georganiseerd. Deze wedstrijden zijn dan ook bedoeld voor judoka's die al vaker aan wedstrijden hebben meegedaan en dus meer wedstrijdervaring hebben. Voor deelname aan deze wedstrijden is het verplicht om lid te zijn van de JBN.