Opgeschreven door Jelle de Boer: Alkmaar, 2 december 2018, de derde ronde van de Westfriese judocompetitie. Onze eerste pot was gelijk tegen de gastheer. Miles (-24) zette een heupworp in maar liet pardoes met twee handen los en lanceerde daardoor zichzelf. Even daarna herinnerde Miles zich gelukkig al snel zijn eigenlijke taak en smakte zijn tegenstander met een tai otoshi op de mat. Ippon!

Tom (-34) kwam die mat op alsof hij een potje ging dammen. Een goede misleiding, want zijn opponent lag na tien seconden al verbouwereerd op zijn rug. Sophie (-38) werkte op de grond heel kundig naar een houdgreep toe en besliste de wedstrijd met een armklem.  Zus Mirthe (-46) kreeg een wazari tegen. “Tegen je aan, inzetten en hard er overheen rammen!” riep coach Pieter. Mirthe knokte goed door en won haar partij met een combinatie van veeg en heupworp. Deze match won ons team met 6-3. Hierna moesten de meiden en jongens tegen Kenamju. Midas (-42) liet zien van zijn vorige partij te hebben geleerd want maakte nu een resolute en efficiënte houdgreep. Verder ging het wat minder helaas. We verloren deze wedstrijd met 3-6. De laatste partij was de stadsderby: tegen Judo Academie. Saul (-27) zag iemand tegenover zich wiens rode wedstrijdband tot op zijn enkels reikte. Die zou ik wel eens kunnen laten struikelen, moet hij gedacht hebben. Het lukte zelfs tot twee keer toe, en 2 x wazari = ippon. Kiki betrad de tatami met een 3-3 gelijkstand en moest tegen het hoog kaliber kanon Noah. Kiki, weinig te verliezen en onbevangen; Pieter zei nog eens “het kan gewoon, niks te verliezen;” Noah misschien toch wat onvast op de benen en … bam!!!  Ippon voor Kiki, met een voorwaartse beenworp. Deze pot wonnen we met 5-4.

We gaan nog steeds aan kop: http://www.wfjc.nl/

Plaats Sportschool/Judoclub Aw Cp Mp Jp
1 J. van Heest / Landsmeer 9 14 88 431