Kelley Hamming, oud- judoka Judoclub Landsmeer, is 3e geworden op het NK.

In 2005 had ik mijn eerste judo training bij judo club Landsmeer, gegeven door Willem van Heest. Na een tijdje mocht ik van Willem meedoen aan de wedstrijd trainingen in Landsmeer. Stoeien met grotere meiden en jongens, wie wil dat nou niet? Hierdoor werd de passie voor judo alleen maar groter. Na een aantal jaren kwam ik via Willem bij Top Judo Amsterdam terecht. Hier heb ik onder leiding van Pieter Roos mooie en leerzame jaren gehad.

In januari 2016 besloot ik om de stap te maken naar Top Judo Kenamju in Haarlem. Hier kon ik trainen met judoka’s die veel meer wedstrijdervaring hadden. In de loop van de jaren kwamen er ook steeds meer trainingen bij: kracht-, conditie-, techniek- en extra wedstrijd trainingen. Onder leiding van Pieter Schipper draaide ik onder andere mijn eerste European Cup in Dubrovnik, Kroatië. Dit gaf een enorme kick.

Afgelopen weekend stond ik op het Nederlands Kampioenschap senioren 2018 in Almere. Na twee winstpartijen kwam ik in de halve finale tegen Sanne Verhagen, deze verloor ik, waardoor ik vervolgens om brons mocht strijden. De wedstrijd om de 3e plaats was een helse partij maar uiteindelijk heb ik hem gewonnen. Waardoor ik de bronzen medaille in de klasse – 57 kg mee naar huis mocht nemen!

Kelley Hamming. 29 september 2018, Almere.